INFOLINIA: +48 (91) 433 33 33

Polityka prywatności

zasady przetwarzania i udostępniania danych, pliki cookies, logi serwera

Pobieranie danych bezpośrednio od osoby

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

  1. Aministratorem danych osobowych jest Darex Dariusz Mikosza z siedzibą przy al. Wojska Polskiego 35, 70-474 Szczecin.
  2. Twoje dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) - c) RODO w celu realizację przez Darex Dariusz Mikosza usług dostępnych w serwisie KantorDarex.pl, a także wykonania ciążących na Darex Dariusz Mikosza obowiązków prawnych, wykrywania nadużyć i zapobiegania im, ustalenia i obrony oraz dochodzenia roszczeń, tworzenia zestawień, analiz i statystyk, obsługi reklamacji i zgłoszeń, rozliczeń finansowych, w tym wystawienia dokumentów księgowych.
  3. Darex Dariusz Mikosza jest uprawniona do przekazywania Twoich danych osobowych podmiotom trzecim w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania usług dostępnych w serwisie KantorDarex.pl.
  4. Twoje dane osobowe będą przechowywane od momentu dokonania rejestracji konta użytkownika w serwisie KantorDarex.pl do czasu zgłoszenia do Darex Dariusz Mikosza prośby o usunięcie Twojego konta użytkownika.
  5. Posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  6. Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawa do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.
  7. Podanie danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy, niezbędnym do realizacji usług dostępnych w serwisie KantorDarex.pl.
  8. Możesz podlegać decyzji opartej wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych osobowych, w tym profilowaniu, jeśli uprawnia Nas do tego obowiązujący przepis prawa lub uprzednio wyrazisz na to zgodę.

Informacje ogólne

  1. Operatorem Serwisu www.KantorDarex.pl jest firma Darex Dariusz Mikosza mieszcząca się w Szczecinie przy al. Wojska Polskiego 35, posiadającc REGON: 810679890 oraz NIP: 852-10-13-570
  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka")
    3. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego home.pl S.A., funkcjonującego pod adresem www.home.pl.

Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
  4. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów, zarejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.
  5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np w celu obsługi transakcji użytkownika lub kontaktu handlowego.
  6. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi - w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r - NASK), serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

Informacja o plikach cookies

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości
    2. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła
    3. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. W ramach Serwisu stosowany są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: "sesyjne" (session cookies) oraz "stałe" (persistent cookies). Cookies "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). "Stałe" pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  9. Pliki cookies mogą być wykorzystane w takich celach celach jak: tworzenie zestawień, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwi polepszenie ich struktury oraz zawartości. Ustalania profilu użytkownika celem wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google. Remarketing AdWords poprzez tworzenie anonimowych list do kierowania reklam. Śledzenie konwersji AdWords. Statystyki Google Analytics (notowanie źródeł ruchu, anonimowe zbieranie danych o użytkownikach w tym danych o wieku, płci i zainteresowaniach, listy remarketingowe stosowane w AdWords oraz technicznych parametrów połączenia w celach statystycznych).

Logi serwera

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    1. czas nadejścia zapytania
    2. czas wysłania odpowiedzi
    3. nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP
    4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP
    5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) - w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik
    6. informacje o przeglądarce użytkownika
    7. Informacje o adresie IP.
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

Udostępnienie danych

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
  Kupno Sprzedaż
kantor internetowy, kupno USD, sprzedaż USD USD   3.7458 3.7663
kantor internetowy, kupno EUR, sprzedaż EUR EUR   4.2888 4.3093
kantor internetowy, kupno CHF, sprzedaż CHF CHF   3.7625 3.7890
kantor internetowy, kupno GBP, sprzedaż GBP GBP   4.7773 4.8023
kantor internetowy, kupno DKK, sprzedaż DKK DKK   0.5736 0.5778
kantor internetowy, kupno NOK, sprzedaż NOK NOK   0.4423 0.4465
kantor internetowy, kupno SEK, sprzedaż SEK SEK   0.4083 0.4120
kantor internetowy, kupno CAD, sprzedaż CAD CAD   2.8648 2.8828
kantor internetowy, kupno HUF, sprzedaż HUF HUF 1.3288 1.3353
kantor internetowy, kupno CZK, sprzedaż CZK CZK   0.1658 0.1692
kantor internetowy, kupno TRY, sprzedaż TRY TRY   0.6195 0.6265
kantor internetowy, kupno BGN, sprzedaż BGN BGN   2.1882 2.2042
kantor internetowy, kupno MXN, sprzedaż MXN MXN   0.1968 0.2008
kantor internetowy, kupno ZAR, sprzedaż ZAR ZAR   0.2536 0.2586
kantor internetowy, kupno AUD, sprzedaż AUD AUD   2.7385 2.7545
kantor internetowy, kupno RUB, sprzedaż RUB RUB   0.0535 0.0585
kantor internetowy, kupno JPY, sprzedaż JPY JPY 3.3927 3.4007
kantor internetowy, kupno RON, sprzedaż RON RON   0.9198 0.9258
Aktualizacja: 2018-08-18 00:49:54
Obsługujemy wszystkie polskie banki online oraz przelewy międzynarodowe w ramach systemu IBAN. Jeśli posiadasz rachunki walutowe w poniższych bankach, Twoje transakcje zostaną zrealizowane ekspresowo. Sprawdź czasy realizacji transakcji i koszty przelewów.
Alior Bank, transakcje ekspresoweAlior Alior Sync, transakcje ekspresoweAlior Sync Nordea Bank, transakcje ekspresoweNordea Bank BPH, transakcje ekspresoweBPH Bank Gospodarki Żywnościowej, transakcje ekspresoweBGŻ Bank Ochrony Środowiska, transakcje ekspresoweBOŚ Bank Pekao SA, transakcje ekspresowePekao SA PKO BP, transakcje ekspresowePKO BP Raiffeisen Polbank, transakcje ekspresoweRaiffeisen Polbank Millennium Bank, transakcje ekspresoweMillennium BZ WBK, transakcje ekspresoweBZ WBK ING Bank, transakcje ekspresoweING mBank, transakcje ekspresowemBank MultiBank, transakcje ekspresoweMultiBank Deutsche BankDeutsche Getin BankGetin Idea BankIdea
Alior Alior Sync Nordea BPH BGŻ BOŚ Pekao SA PKO BP Raiffeisen
Polbank
Millennium BZ WBK ING mBank MultiBank Deutsche Getin Idea